Barcelona – Vliegveld Barcelona El Prat

Wanneer je naar de bloeiende Spaanse stad Barcelona wil vliegen zal je ongetwijfeld landen op de internationale luchthaven die de naam Barcelona El Prat Airport draagt. Het betreft een niet onaanzienlijke luchthaven die zich de tweede grootste van Spanje mag noemen. Alleen de luchthaven van Madrid moet het op vlak van cijfers laten voorgaan. Volgens de laatste statistieken zou de luchthaven van Barcelona jaarlijks een kleine 35 miljoen passagiers verwerken. Plan je binnenkort eveneens een vakantie of gewoon een korte citytrip naar het modieuze Barcelona? Lees dan snel even dit artikel en kom alles te weten over het vliegveld van Barcelona.

Waar is Barcelona El Prat gelegen?

Steeds meer vliegvelden worden tegenwoordig op geruime afstand van het centrum van een grootstad gebouwd. Voor het vliegveld van Barcelona is dat niet het geval. Terminal 2 bevindt zich bijvoorbeeld op een kleine afstand van amper 15 kilometer ten opzichte van het centrum van de stad. Dit heeft als voordeel dat mensen die slechts voor een beperkte periode in de stad verblijven niet nodeloos tijd verliezen. Zij kunnen gewoon ‘s morgens op de luchthaven vliegen om bij wijze van spreken dezelfde avond of de volgende dag reeds terug te vliegen. De geringe afstand van de luchthaven tegenover het centrum van Barcelona zorgt er tot slot eveneens voor dat steeds meer mensen die gewoon willen gaan shoppen er voor kiezen om een trip naar Barcelona te boeken.

Uitbreiding voor vliegveld Barcelona

De populariteit van de luchthaven van Barcelona heeft er voor gezorgd dat er plannen op tafel liggen om Barcelona El Prat uit te breiden. Het aantal passagiers is in minder dan 10 jaar tijd verdubbeld en het spreekt voor zich dat dit extra verkeer moet kunnen worden opgevangen. Barcelona El Prat heeft een goede reputatie wat het afhandelen van in- & uitgaand verkeer betreft en het spreekt voor zich dat men deze reputatie koste wat het kost wil proberen te behouden. Reizigers die er voor kiezen om op de luchthaven Barcelona El Prat te vliegen dienen er tot slot wel nog rekening mee te houden dat de nieuwe terminal nog niet over een metroverbinding beschikt. Reizigers die in de nieuwe terminal arriveren moeten het nog zeker tot 2014 stellen met een shuttle die op en af rijdt. Het spreekt voor zich dat er wel ruim voldoende taxi’s aanwezig zijn die je in een mum van tijd naar het centrum van Barcelona kunnen brengen.

Voordelig reizen naar Barcelona

Er zijn verschillende reisaanbieders die uw reis naar Barcelona kunnen verzorgen. De kunst daarbij is om de aanbieder te vinden die kwaliteit en prijs goed weet te combineren. Vaak zijn er verschillende actiecode reizen waarmee u middels een actiecode of kortingscode een reis kunt boeken met een flinke korting. Voordelig reizen wil natuurlijk iedereen wel!


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>
SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«