Brussel – Vliegveld Brussel Zaventem

Dit is het enige en daarmee ook meteen het grootste vliegveld in Brussel. Het vliegveld heeft een oppervlakte van 1245 hectare. Er komen ruim 19 miljoen passagiers per jaar langs en daarmee is dit ook de grootste luchthaven van België. Het vliegveld Brussel bevindt zich in Vlaams-Brabant en het ligt op het grondgebied van de gemeenten Zaventem, Machelen en Steenokkerzeel. Brussel Airport ligt ongeveer op 12 kilometer afstand van de stad Brussel. Vliegveld Brussel wordt geëxploiteerd door The Brussel Airport Company, beter bekend als BIAC.

De grootste aandeelhouders van The Brussel Airport Company zijn het Canadese pensioenfonds Ontario Teachers’ Pension Plan, zij hebben 39% van de aandelen. De Australische groep Macquarie heeft 36% van de aandelen en de Belgische staat bezit de rest van de aandelen. Tot 2011 had Macquarie 75% van de aandelen, maar die tijd is nu voorbij. De staat is nu ook een grote aandeelhouder van Brussel Airport.

Brussel Airport Zaventem

Op vliegveld Brussel kunt u gebruik maken van verschillende services die worden aangeboden zoals cafés, restaurants, een pinautomaat enzovoort. Zo weet u zeker dat u zich niet verveelt in de tijd dat u moet wachten op uw vlucht. Er zijn ook postkantoren te vinden op vliegveld Brussel. Er zijn ook ‘gewone’ winkels waar u geen belasting hoeft te betalen. Ook zijn er apotheken op vliegveld Brussel dus als u nog uw laatste medicatie moet afhalen kan dat hier ook. U kunt daar ook nog inentingen krijgen, ter plekke dus (op Brussel Airport)! Er bevinden zich ook lounges waar minder valide mensen gebruik van kunnen maken. Als u van te voren aangeeft wat u nodig heeft dan wordt daarvoor gezorgd.

Brussel Airport startpagina


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«