Frankfurt – Vliegveld Frankfurt am Main

Op een afstand van 13 kilometer ten zuidwesten van de Duitse stad Frankfurt vinden we één van Europa’s grootste en tevens belangrijkste luchthavens terug. We hebben het hier uiteraard over het vliegveld Frankfurt am Main. Deze luchthaven kan behoorlijk indrukwekkende cijfers voorleggen. Kijken we naar het aantal passagiers dat op jaarbasis wordt afgehandeld, dan zien we dat het gaat om zomaar even meer dan 53 miljoen reizigers. Deze cijfers zijn echter helemaal niet zo moeilijk te verklaren. Frankfurt heeft uitstekende verbindingen met de rest van Europa en tal van andere grote luchthavens ter wereld. Niet alleen Europese bestemmingen, maar ook bijvoorbeeld de luchthavens in de VS doen het bijzonder goed vanaf Frankfurt. Wil je graag meer weten over Frankfurt Airport? Lees dan snel dit artikel!

Frankfurt Airport heeft gratis shuttlebaan

Frankfurt am Main staat bekend als een uiterst moderne luchthaven die haar passagiers tal van extra voordelen te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de gratis shuttlebaan die werd ingelegd tussen de twee terminals van de luchthaven. Naar verwachting maken ieder jaar ongeveer 10 miljoen mensen gebruik van deze wijze van transport. De ligging van Frankfurt Airport is sowieso uitstekend gekozen. Frankfurt am Main is gelegen aan het snelwegknooppunt Frankfurter Kreuz. Dit is de plaats waar de A5 en de A3 elkaar kruisen. Iedere dag is deze weg goed voor zo’n 310.00 voertuigen. Het is dan ook niet voor de niets één van de drukste wegen van Europa. Hoe dan ook, het mag duidelijk zijn dat er op de ligging van Frankfurt am Main eigenlijk niet veel kan worden aangemerkt, tenzij dan misschien dat het er behoorlijk druk is.

Op beperkte afstand van het centrum van Frankfurt

Zoals eerder in dit artikel reeds aangehaald is Frankfurt am Main gelegen op amper 13 kilometer van het centrum van Frankfurt Airport. Het spreekt dan ook voor zich dat dit heel wat mogelijkheden biedt. Mensen die de stad willen ontdekken of er gewoon een leuke citytrip willen doorbrengen kunnen dit zonder probleem doen. Ook voor zakenmensen is deze luchthaven echter ideaal gelegen. Men is snel en zonder al teveel problemen in het bloeiende zakencentrum van de stad waardoor er geen tijd verloren gaat. Het zijn al deze verschillende factoren die er voor zorgen dat Frankfurt am Main sinds jaar en dag één van de belangrijkste luchthavens van Europa is en meer dan waarschijnlijk ook zal blijven.


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«