Kopenhagen – Vliegveld Kopenhagen

Ook Kopenhagen heeft een vliegveld. Het is de hoofdstad van Denemarken dus vandaar dat er gekozen is om daar een vliegveld te plaatsen. Het vliegveld Kopenhagen heet ook wel Kastrup. Dit is de nationale luchthaven van Denemarken. Het is het grootste vliegveld van het land maar ook het grootste vliegveld van hee Scandinavië. De luchthaven bevindt zich in de provincie Tambv. Dit ligt op het eiland Amager en dat is ongeveer 8 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Kopenhagen. Het vliegveld Kopenhagen opende in 1925. Toen heette het nog Kastrup Lufthavn. In 1939 werd de naam veranderd in Kastrup. Nu heeft het vliegveld Kopenhagen 3 terminals. Terminal 1 is vooral voor binnenlandse vluchten. terminal 2 en 3 zijn voor internationale vluchten. In 2012 waren er 23,3 miljoen passagiers op vliegveld Kopenhagen.

De luchthaven heeft alle services die je nodig hebt als passagier. Je kunt er 24 uur per dag geld opnemen en geld wisselen. Ook is er een apotheek waar je
nog je laatste medicatie op kunt halen of eventueel nog een inenting kunt halen. Er zijn ook normale winkels met kleding en parfum en dat soort dingen die je daar kunt kopen zonder dat je belasting hoeft te betalen. Tax free winkelen dus! Er zijn ook veel cafés en restaurantjes waar je dag en nacht terecht kunt om even wat te drinken of lekker wat te eten als je wacht op je vlucht of op iemand die je aan het ophalen bent.


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«