Londen – Vliegveld Londen Heathrow

Londen is één van de populairste steden van de wereld en dat is op tal van verschillende vlakken terug te zien. Ieder jaar opnieuw brengen heel veel mensen een bezoek aan de bruisende Engelse hoofdstad. De één komt met de auto terwijl iemand anders met de trein naar Londen zal afreizen. Het vliegtuig is echter nog steeds het populairste transportmiddel voor mensen die de Engelse hoofdstad willen bezoeken. In Londen vinden we de grootste en tevens ook drukste luchthaven van Europa terug. Het vliegveld Londen Heathrow verwerkt naar verwachting iedere dag tussen de 1200 en 1300 vluchten. Deze vluchten gaan niet alleen naar andere Europese bestemmingen, maar naar luchthavens verspreid over de wereld. Het mag duidelijk zijn, het vliegveld Londen Heathrow is niet zomaar een luchthaven!

5 terminals in Londen Heathrow

De grootte van de luchthaven Londen Heathrow wordt pas echt duidelijk wanneer we een blik werpen op de terminals en de landingsbanen. Er zijn in totaal vijf terminals waar gebruik van kan worden gemaakt. De laatst terminal werd pas geopend in 2009 en is uitsluitend voorbehouden voor passagiers van de Engelse luchtvaartmaatschappij British Airways. Deze nieuwe terminal beschikt over zomaar even 60 gates en heeft bijgevolg een capaciteit van een slordige 30 miljoen per jaar. Oorspronkelijk beschikte de Londense luchthaven over zes verschillende start-en landingsbanen. Tegenwoordig zijn er nog slechts twee van de zes in gebruik. Er waren op een zeker ogenblik plannen voor een derde start- en landingsbaan, maar dat stuitte op ontzettend veel kritiek van omwonenden. De kans dat er snel een derde landingsbaan zit aan te komen lijkt daarmee definitief van de kaart geveegd.

Ligging van Londen Heathrow

Londen Heathrow is gelegen aan de westzijde van Londen op een afstand van ongeveer 24 kilometer ten opzichte van het bruisende centrum. Reizigers kunnen gebruikmaken van verschillende mogelijkheden om zich naar het centrum te begeven. Er zijn uiteraard ruim voldoende taxi’s aanwezig, maar de zogenaamde Heathrow Express wil wel eens een beter alternatief zijn. Deze manier van transport is niet alleen goedkoper, maar vaak ook nog eens sneller. De Heathrow Express brengt reizigers meteen naar het bekende Paddington Station in het centrum van de grootstad. Hoe dan ook, wanneer je van plan bent om een bezoek te brengen aan Londen is vliegen op het vliegveld Londen Heathrow zeker en vast een aanrader!

Andere vliegvelden in Londen:

Gatwick Airport

Stansted Airport


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«