Oslo – Vliegveld Oslo Gardermoen

De grootste nationale luchthaven van Noorwegen is vliegveld Gardermoen in Oslo. Vliegveld Gardermoen ligt in de gemeente Ullensaker bij het plaatsje Gardermoen, een kleine 50 kilometer ten noorden van Oslo. Jaarlijks heeft dit vliegveld rond de twintig miljoen bezoekers die van of naar Noorwegen reizen per vliegtuig. Oorspronkelijk was de luchthaven een militaire basis van het Noors-Deense leger en is het voor het eerst in gebruik genomen in 1912. In de Tweede Wereldoorlog is het vliegveld veel schade toegedaan door bombardementen uitgevoerd door de Duitsers. Dezelfde Duitsers bouwden het vliegveld ook weer op in de oorlog en zorgden voor een uitbreiding, zodat ze het vliegveld zelf konden gebruiken als uitvalsbasis. Na de Tweede Wereldoorlog werd vliegveld Oslo Gardermoen in gebruik genomen als commercieel vliegveld en werden er internationale – en chartervluchten uitgevoerd van en naar het vliegveld. Lange tijd was vliegveld Fornebu de belangrijkste luchthaven in Noorwegen. Echter waren daar in de jaren negentig geen mogelijkheden om het vliegveld uit te breiden en nieuwe landingsbanen aan te leggen. De Noorse overheid besloot daarom vliegveld Gardermoen te bestempelen als belangrijkste luchthaven van Noorwegen en in 1992 werd de plannen voor het officiële vliegveld in Gardermoen in gang gezet. In 1998 werd het vliegveld als zodanig in gebruik genomen en sindsdien reizen duizenden mensen per dag naar en van het vliegveld.

Oslo Airport Gardermoen

De internationale benaming van vliegveld Oslo is Oslo Airport Gardermoen.Het vliegveld is zowel per auto als middels het openbaar vervoer goed te bereiken en er zijn verschillende goede hotels in de buurt van het vliegveld. Het vliegveld heeft een eigen station, wat het mogelijk maakt voor treinreizigers om op het vliegveld uit te stappen.

Autoverhuur vliegveld Oslo

Op het vliegveld Oslo Gardermoen is het mogelijk om een auto te huren. De autoverhuur vliegveld Oslo is goed geregeld en u kunt minder luxe tot zeer luxe auto’s huren. De auto’s zijn gemakkelijk te reserveren via het internet of door even een telefoontje te plegen. Eenmaal aangekomen op het vliegveld kunt u binnen een half uur al in uw huurauto zitten om uw reis te vervolgen.

Aankomsttijden vliegveld Oslo Gardermoen

Als u mensen van het vliegveld in Oslo komt afhalen is het belangrijk om goed de aankomsttijden van het vliegveld in de gaten te houden. Deze kunnen per vlucht wijzigen waardoor er vertragingen op kunnen treden. Raadpleeg hiervoor de verschillende bronnen.

Vertrektijden vliegveld Oslo Gardermoen

Het is belangrijk om enkele uren van te voren op het vliegveld aanwezig te zijn. De vertrektijden vliegveld Oslo kunnen wijzigen en daarom is het belangrijk om deze tijden goed in de gaten te houden. Zorg ervoor dat u eventuele wijzigingen niet mis.


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«