Rome – Vliegveld Rome Fiumicino

Dit is het grootste vliegveld van Rome. In 2008 had het vliegveld Rome 35 miljoen passagiers die naar hun bestemming gebracht moesten worden. Het vliegveld ligt bij de plaats Flumicino. Fiumicino Rome Airport ligt 34 kilometer van Rome vandaan, dit is verder dan Ciampino Rome Airport! Toch is Fiumicino de mainport van Rome. Tussen 1956 en 1961 werd vliegveld Rome geopend. Er is een goede verbinding met het OV van vliegveld Rome naar het centrum van Rome. Er gaat bijvoorbeeld twee keer per uur een trein naar Stazione Termini. Verbindingen tussen Nederland en België zijn er met: de KLM, Alitalia en easy Jet richting Amsterdam. En de Transavia vliegt ook van Rotterdam naar Rome en weer terug. Met Alitalia en Brussels Airlines kan men Brussel bereiken.

Rome Fiumicino

Het vliegveld kent verschillende terminals. Terminal A wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten, terminal B is bedoeld voor binnenlandse en internationale vluchten en terminal C is alleen beschikbaar voor internationaal verkeer. Er rijdt een gratis pendelbus van de parkeergelegenheid naar de terminals. De bus gaat elk kwartier tussen 07:00-22:00 en van 22:00-07:00 elke 20 minuten. Bij vliegveld Rome zijn alle terminals in de buurt van de aankomsthal. Op het vliegveld zijn 24 uur per dag wisselkantoren en geldautomaten beschikbaar. Daarnaast zijn er op vliegveld Rome postkantoren beschikbaar. Er zijn erg veel bars en restaurants. Ook zijn er gewone winkels waar je geen belasting hoeft te betalen. Ook zijn er op vliegveld Rome apotheken, een inentingsdienst en
lounges voor minder valide reizigers. Mindervalide passagiers worden verzocht om van te voren door te geven welke assistentie zij willen hebben. Dan kan hiervoor gezorgd worden.

Rome heeft dus ook nog een ander vliegveld, wat ook Rome Airport wordt genoemd. Dit is Ciampino Rome Airport. Dichterbij Fiumicino (15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van de stad Rome, toch wordt deze airport eigenlijk voornamelijk door low cost carriers gebruikt.


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«