Rome – Vliegveld Rome Leonardo da Vinci

Rome is een fantastische stad die uitnodigt om te ontdekken. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat steeds meer mensen er voor kiezen om een korte of lange vakantie door te brengen in deze stad. Rome heeft niet alleen op cultureel vlak heel veel te bieden, maar beschikt bijvoorbeeld ook over een groot aanbod aan klasse restaurants en hotels waar iedere overnachting een plezier is. Gezien de ligging van Rome spreekt het voor zich dat de eerste kennismaking met de stad voor velen er één is met de internationale luchthaven Rome Fiumicino, beter bekend als Rome Leonardo da Vinci. Deze luchthaven is meteen de grootste internationale luchthaven van de stad en biedt een uitstekende verbinding met het centrum. Meer weten over het vliegveld van Rome? Lees dan snel even dit artikel!

Ligging Rome Leonardo da Vinci

De luchthaven Rome Leonardo da Vinci is gelegen op een hoogte van 5 meter en op een afstand van ongeveer 30 kilometer van het centrum van de stad. Het is op verschillende manieren mogelijk om in het centrum te geraken. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om gebruik te maken van de bus, maar ook de trein en uiteraard ook een taxi vormen eveneens prima mogelijkheden. Let wel, van alle mogelijkheden op vlak van transport is de bus ruimschoots het interessantst en tevens het goedkoopst. Wil je de trein nemen, dan kan dat twee keer per uur. Hou er rekening mee dat het tijdens de zogenaamde piekmomenten erg druk kan zijn op de trein naar het centrum, in het bijzonder tijdens de vakantieperiode.

Meer dan 35 miljoen passagiers per jaar

Rome Leonardo da Vinci mag zich met recht en rede de grootste internationale luchthaven van Rome noemen. Dat blijkt eens te meer wanneer we kijken naar de cijfers die de luchthaven weet te verwezenlijken. In 2008 ontving de luchthaven zomaar even 35 miljoen passagiers. De ligging op korte afstand van het centrum van Rome zorgt er hoe dan ook voor dat steeds meer Europeanen naar de stad afzakken om er gewoon een weekend door te brengen. Heb je met andere woorden geen tijd voor een lange vakantie, maar wil je wel graag even Rome ontdekken? Vlieg dan op de luchthaven van Rome Leonardo da Vinci en u staat in amper een paar uur in het centrum van één van de mooiste steden van Europa!


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«